Menu Close

2022 PAŽINK SAVO MIESTĄ PLUNGĘ

1651941010264

1651941010264Minint Plungės miesto 230 -ąjį gimtadienį Plungės lopšelio-darželio „Pasaka“ bendruomenės iniciatyva pirmą kartą pristatytas unikalus edukacinis žemėlapis vaikams „Pažink savo miestą Plungę“. Tai pažintinė-edukacinė erdvė kuri kviečia į savo miestą pažvelgti savaip, ir atrasti iki šiol nepastebėtų įdomių vaikams objektų. Kurdami žemėlapį siekėme, jog miestas prabiltų vaikams – skulptūros, pastatai imtų pasakoti istorijas ir jaunieji plungiečiai leistųsi į dialogą su jomis.

Žemėlapis skatina susimąstyti ne tik apie miesto istoriją, tačiau ir apie bendras žmogiškąsias vertybes. Pažintinė-edukacinė erdvė vaikams tampa erdve ne tik kultūriniam pažinimui, bet ir per istoriją prasiskverbiančių vertybių suvokimui.

Žemėlapio turinio autoriai – Plungės Turizmo ir informacijos centras kuris savo veikloje remiasi patirtimi grįsta edukacija. Tariame Ačiū Turizmo ir informacijos centro vadovei Sandrai Kasmauskienei, turizmo vadybininkei Ramintai Milašiūtei kurios pasidalino savo žiniomis ir padėjo įgyvendinti šį unikalų projektą „Pasakos“ darželyje. O už kūrybinius sprendimus esame dėkingi UAB „Šviesos krateris.

 {gallery}2022_PAZINTIS__SU_PLUNGE:::0:0{/gallery}

Skip to content